annemarili

"Gårdagen kan du inte förändra Morgondagen vet du inget om Men Dagen idag är din" Ett motto som jag försöker leva efter. Är mamma, mormor och sjuksköterska som nyligen drabbats av bröstcancer. Försöker skriva ner mina tankar, mina erfarenheter under resans gång.

Mycket goda nyheter!

Publicerad 2010-04-27 21:48:35 i Allmänt,

"Min" bröstcancer har inte gett spridning till övriga kroppen, annat än lymfkörtlarna men dom och tumören är bortopererade.

Gjorde en datortomografi av thorax och buken förra veckan och det visade att det inte syns någon spridning!

Jag är jätteglad, ska göra en mammografi också den 4/5. Men utgår ifrån att den också visar på att det inte finns några cancerceller i det andra bröstet.

På samtalsgruppen på torsdag kommer "min" onkolog och berättar om bröstcancer samtidigt som vi får ställa frågor.

Kram
Anne Mari

Imorgon jobb igen!

Publicerad 2010-04-25 18:26:41 i Allmänt,

Imorgon blir det jobb igen, härligt. Men det är "inte klokt" hur krafterna tryter. Var på samtalsgruppen med andra bröstcancerdrabbade i torsdags, jobb i fredags så gårdagen var till att vila. Mycket, mycket frustrerande men kan ju inte göra annat. Sakta men säkert återvänder krafterna, men det går sakta.

Idag har jag haft mycket funderingar hur mitt liv har varit, vilka beslut jag tagit. Hade jag gjort dom besluten idag, nä, inte alla. Min dröm när jag växte upp var att bli barnläkare, bo i ett hus och ha många barn samt hjälpa andra barn. Ha en familj, vara gift och lycklig. Mina barn skulle växa upp i en hel familj, en lycklig familj där vi skulle umgås mycket. Men så blev inte livet. Hoppas mina barn ändå förstår att jag försökt så gott jag kunnat. Älskar dom.

Det är många tankar som väcks när personer går bort. Alla  möten med olika personer, hur de påverkat ens liv. Känner en stor ödmjukhet att fått lära känna dessa personer.

Har fått tillbaka en del av ledstelheten men inte lika jobbigt som när jag åt Femar. Men det är ju bara att inse att åldern hinner ikapp en, även om man inte vill.

Ha nu en riktigt härlig vecka!

Jag längtar till 12 maj då jag ska åka iväg till mina barnbarn, dotter och svärson. Barnbarnen har teater på dagis, det kan jag ju inte missa.Kram
Anne Mari

Möten i livet

Publicerad 2010-04-24 19:53:07 i Allmänt,

Vi möter personer i livet som gör avtryck i våra hjärtan som för evigt blir kvar. En av mina fd arbetskamrater på akuten, många år sen, gick bort igår. Alldeles för tidigt. Han hade höga krav, var väldigt duktig som sjuksköterska och bjöd på härliga skratt.

Han gjorde mig till en bättre sjuksköterska, hade inte jobbat länge som sjuksköterska när jag började där. Men han fanns där med goda råd och var en förebild. Lika glad var du när du svarade på SOS, mitt i allt så hann du alltid fråga hur jag mådde.

R.I.P  Peo.

Tack Peo för allt du lärde mig.

Tänder ett ljus ikväll.Kram
Anne Mari

Kontroll datortomografi

Publicerad 2010-04-22 19:58:40 i Allmänt,

Jag var fortfarande sjuk i måndags så det blev inget jobb. Fyllde år och istället för att bli firad sent på kvällen så firades jag på eftermiddan istället. Fick blommor och presentkort. Mina goa pojkar Niclas och Anton hade köpt ett presentkort på Lindex så jag kan köpa mig något nytt. Blev riktigt rörd då dom har så lite pengar. Min älskade dotter Jennie ringde och ska bli firad när vi ses igen.

Igår var jag till sjukhuset och gjorde en datortomografi av thorax-buk, från halsen och ner till låren. Lite orolig är jag men det känns skönt att ha det gjort. Det är bara mammografin kvar, den blir av senast 4 maj. Då kan jag gå vidare och försöka släppa tankarna på metastaser, fast i och för sig, jag tänker inte så mycket på det.

Idag var jag iväg på samtalsgruppen med andra som gått igenom bröstcancerbehandlingarna. Det var riktigt bra. Nästa vecka är det "min" onkolog som ska komma och svara på frågor.Måste bara få dela med mig av denna underbara bild som jag hittade på nätet.

Imorgon blir det jobb, först brunch med Melissa.

Kram!
Anne Mari

Några rader

Publicerad 2010-04-16 14:09:27 i Allmänt,

Har börjat jobba 25% och är jätteglad för det. Känns väldigt bra, i onsdags jobbade jag med Karin Li. Jag märker att jag har förändrats som person under året som gått. Är mycket lugnare och övergången från att vara patient till att vara sjuksköterska har gått bättre än jag väntade mig. Jag älskar verkligen mitt arbete att vara sjuksköterska.Är lite ledsen idag för att jag har fått ont i halsen, huvudvärk och feber. Killarna har varit sjuka och flera i omgivningen. Började med ont i halsen i tisdags men sen har det blivit värre. Igår skulle jag varit på en samtalsgrupp som jag verkligen sett fram mot. Att träffa andra som också gått igenom bröstcancerbehandlingarna. Trodde att jag skulle bli bättre till idag och åka och jobba. Men vaknade inatt med mera ont i halsen och huvudvärk.
Så himla trist! För nu vill jag verkligen jobba och komma tillbaka så fort som möjligt.

Vill inte ha några flera motgångar, tycker att jag fått min beskärda del av det.

Hoppas ni alla får en härlig helg, själv ska jag kurera mig så jag kan jobba på måndag.

Kram
Anne Mari

Sol, bjuden på lunch

Publicerad 2010-04-08 18:14:58 i Allmänt,

Idag har jag varit i Riksdagshuset och blivit bjuden på lunch av en bröstsyster, Agneta Gille. Hon är riksdagsledamot, kommer från Uppsala och skriver en blogg om sin resa i Uppsala nya tidning. Jag har lagt in en länk till hennes blogg. Hoppas ni inte glömmer bort att titta in på länkarna som jag rekommenderar.

Det var underbart väder när jag åkte in till stan, solen visade sig från sin allra bästa sida, helt underbart att gå Drottninggatan. Massor med folk som strosade omkring och njöt liksom jag av solen.

Så härligt att få träffa Agneta, har ju bara mailat och läst hennes blogg. Hon är lika varm och har ett stort hjärta som den bild jag fått av henne. Det värmde gott att få ge henne en kram.

Agneta visade mig runt i Riksdagshuset, så vackert det är där, förstår att det måste vara en mycket inspirerande arbetsmiljö. Det som slog mig var atmosfären, ett lugn, kändes väldigt harmoniskt.

Sen gick vi till lunchrestaurangen, lite av en skolmatsal. Agneta bjöd mig på mat, tack!

Vi satt och delade våra erfarenheter av bröstcancerresan. Det var mycket givande, det är alltid lika givande att få ta del av andras historier. Blev väldigt glad av att prata med Agneta. Märkte idag att tabletten Femar inte alls hade gjort mig gott. Så här glad som jag varit de sista dagarna är det länge sen.

Jag är jätteglad att jag fick möjlighet att träffa dig Agneta, du gav mig väldigt mycket genom att vara den du är.

Åkte sen direkt hem och då märkte jag hur trött jag var. Det är märkligt och något som jag lärt mig och kommer att ha nytta av i mitt jobb att det inte alltid märks hur man egentligen mår. Det första min son Niclas sa när jag kom hem var; åh vad du ser pigg ut mamma. Men invändigt var jag helt slut, hjärtat klappade och jag kände mig yr och var helt slut. Blödde t.o.m näsblod, men vad offrar man inte för att få må bra.

Skulle ha behövt vila en stund men fortfarande problem med att kunna vila, får "ångest". Det är ju därför jag måste ta sömntablett för att kunna somna på kvällarna.  Det är något jag måste få hjälp med att bearbeta, det har med min bröstcancer att göra.

Nästa vecka ska jag börja i samtalsgrupp med 5 andra kvinnor som också gått igenom behandlingarna. Ser fram mot det och tror att det kommer att hjälpa mig.

Väntar nu bara på att få remissen till sjukgymnasten för att få hjälp med att bygga upp konditionen, för den finns inte alls.

Var rädda om er och tänk på att leva i nuet, inte igår eller morgondagen.

Kram
Anne Mari

Idag jobb

Publicerad 2010-04-07 13:45:12 i Allmänt,

Idag kändes det jättebra att åka till jobbet, börjar med att arbetsträna 25%. Känns som om Femaren gjorde att jag var tröttare och mera ledsen. Nu känner jag mig piggare mentalt och gladare.

Men den fysiska tröttheten är lika påtaglig, var helt slut när jag kom till jobbet. Det är en riktigt lång och brant trappa upp till sjukhuset. Det var många som gick i trappan samtidigt och jag hängde med i början men sen blev jag efter och var den sista som kom upp. Kändes som om jag sprungit en längre sträcka. Så det var bara att ta djupa andetag och gå sakta.

Har ju blivit mycket, mycket bättre i ledstelheten och värken sen jag slutade med Femar. Nu har jag ialla fall provat 2 ggr och det fungerar inte att äta Femar. Så nu äter jag Nolvadex/Tamoxifen.

Idag gick jag tillsammans med goa Ann-Sofie, det kändes tryggt och lugnt. Men oj vad trött jag var, blev tvungen att lägga mig och vila när jag kom hem. Men kämpade det gjorde jag. Och det tänker jag fortsätta med.

Kram
Anne Mari

Början på det nya

Publicerad 2010-04-01 16:38:20 i Allmänt,

Idag är början på det som ska bli mitt liv efter cancern. Var till onkologen och idag fick jag prata igenom min cancerdiagnos. Nu vet jag mera om vad för sorts bröstcancer jag hade. Den var inte helt hormonkänslig men till hälften, grad 2 av 3 inte dåligt, hade varit bättre prognos om den inte spridit sig till lyfmkörtlarna. Har fått nya antihormontabletter, nu blir det ändå Tamoxifen/Nolvadex men så får det bli. Kan ju inte äta Femar pga ledstelheten och värken, har ju provat 2 ggr och det går inte. Jag måste ju leva också.

Ska få göra en datortomografi av buk och thorax så slipper jag oroa mig för metastaser utan kan gå vidare. Det togs blodprov också idag.

Min läkare skrev också en remiss till sjukgymnastiken för att jag ska få hjälp med att bygga upp min kondition. Den finns överhuvudtaget inte. Så fort jag anstränger mig, som att t.ex dammsuga blir jag andfådd, får hjärtklappning, mår illa och måste lägga mig en stund. Likadant om jag har handlat. Det är riktigt, riktigt frustrerande. Ändå försöker jag ta det lugnt när jag ska göra något fysiskt.

Efter det var jag och pratade med en sjuksköterska som håller i en samtalsgrupp som startar i april. Det ser jag fram mot, att träffa andra drabbade och få knyta ihop säcken.

Sen ett besök på min avdelning, ska börja arbetsträna 25% och sen efter 1 vecka börja jobba 25%. Nu måste det bara fungera!

Tack för alla goa kommentarer! och tack Helena för kortet.

Önskar er alla en riktigt härlig påskhelg!
Kram
Anne Mari

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela