annemarili

"Gårdagen kan du inte förändra Morgondagen vet du inget om Men Dagen idag är din" Ett motto som jag försöker leva efter. Är mamma, mormor och sjuksköterska som nyligen drabbats av bröstcancer. Försöker skriva ner mina tankar, mina erfarenheter under resans gång.

Livet går vidare

Publicerad 2010-07-15 19:13:21 i Allmänt,

Min älskade vän har nu fått strålbehandling i smärtstillande syfte så hon inte behöver ha så ont. Hon kämpar på och njuter av varje dag hon får.

Jag jobbar på 50% men tyvärr så blir det vissa dagar då jag inte klarar av att jobba pga smärtor och ledstelhet. Dagen efter ett arbetspass är jag ganska så utslagen. Men när jag jobbar så då kör jag för fullt, det är så roligt. Det ger mig glädje att få jobba. Det är ju trots allt inte länge sen jag inte orkade jobba alls, så nog går det framåt.

Det är tufft att komma tillbaka, acceptera att jag inte har samma simultankapacitet som jag hade innan jag blev sjuk. Hoppas att det ska komma tillbaka. Blir frustrerad när minnet sviker och jag inte kan hålla 10 bollar i luften samtidigt.

Har fått smärtor i buken sen någon månad tillbaka, ju mera jag går ju ondare gör det. Har gjort en gynundersökning i narkos förra veckan där man hittade en polyp i livmodern som skickades på undersökning. Det är troligen inget farligt. Men har fortfarande problem med smärtorna. Så irriterande. Behöver röra på mig men det gör ju så ont när jag gått en sträcka men jag går ändå. Ska göra en röntgen av bäckenet. Från att tidigare negligerat mina besvär så blir jag orolig så fort något känns konstigt i kroppen. Samtidigt som jag blir orolig så försöker jag tänka att det går över. Så håll tummarna mina goa vänner att det här går över lika snabbt som det kom.

Nu blir det bokläsning och sen tidigt i säng, ska upp tidigt imorgon och jobba.

Kram
Anne Mari

Vill bara skrika rakt ut!

Publicerad 2010-07-06 19:40:25 i Allmänt,

Har så mycket känslor inom mig just nu. Är arg, ledsen, förtvivlad, besviken osv.

Hatar verkligen sjukdomen cancer!

Den håller på att ta en av mina bästa vänner ifrån mig. En vän som kämpat i hela sitt liv och då ska hon också drabbas av cancer. Kunde hon inte fått njuta av sitt liv istället, nä då ska hon behöva kämpa för sitt liv, kämpa för att slå ut cancern. Men han var starkare den här gången. Hon har kämpat, kämpat, haft en enorm livsglädje trots allt men det hjälpte inte. Så nu ber jag från mitt innersta att hon inte ska behöva ha ångest, smärtor utan att hon ska få lugn och ro.

Lev idag, här och nu!

Kram
Anne Mari

Tankar

Publicerad 2010-07-03 18:00:43 i Allmänt,

Min vän fortsätter att kämpa mot cancern. Hon ger sig inte i första taget men hon har ont. Det gör så ont i mig att hon ska behöva få utstå smärtan och ångesten. När cancern är starkare och får sitt fotfäste i kroppen så är det en mäktig utmanare som vi oftast inte mäktar att vinna mot. Önskar att hon fick ligga i en mjuk bädd likt molnen och vaggas sakta sakta till ro.

Det finns lika många olika öden som det finns de som drabbats av cancern. De flesta får leva många, många år till, en livstid för en del. En del får många år tillgodo och en del får en kort tid att leva.

Just nu är det tufft att inte kunna hjälpa min vän.

Kram
Anne Mari

p.s  glöm inte att leva här och nu

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela