annemarili

"Gårdagen kan du inte förändra Morgondagen vet du inget om Men Dagen idag är din" Ett motto som jag försöker leva efter. Är mamma, mormor och sjuksköterska som nyligen drabbats av bröstcancer. Försöker skriva ner mina tankar, mina erfarenheter under resans gång.

Rosa Bandetgalan

Publicerad 2010-10-30 01:19:10 i Allmänt,

Haft ett helt underbart dygn i Göteborg. Vann ju resa, hotell och VIP-biljett till Rosa Bandet galan. Jag bloggade också på Kontanten.se  bloggomaten. Träffat underbara människor, tack Patrick och Åsa för erat underbara sällskap! Ni förgyllde verkligen resan. Och ni har verkligen tagit plats i mitt hjärta!!!!!

Det som gjorde starkast intryck förutom alla insamlade pengar till forskningen var när kvinnor, vitklädda gick upp på scenen. De har haft/har bröstcancer. Vilken underbar livsglädje det lyste från deras ögon. Det berörde mig djupt. Fick återigen bekräftat vilken styrka vi har att hämta när vi hamnar ofrivilligt i cancerns klor.

Skulle ha skrivit mycket, mycket mera men har ägnat tiden sen jag kom hem fredag eftermiddag tillsammans med Kicki och packat inför flytten till nya lägenheten imorgon. Klockan är 1 på natten och Kicki har precis gått hem. Vilken ängel hon är trots att hon själv har det jobbigt med värk i kroppen! Vet inte hur jag ska kunna återgälda henne. Hon har funnits med i min bröstcancerresa ända från början, alltid ställt upp vad det än har varit. Är så innerligt tacksam för att jag har såna goa vänner.

Nu har jag ont i kroppen, vill bara lägga mig ner och bara vara.

Var till nya lägenheten idag och jag blev så ledsen och arg så det finns inte ord för det. Tur att Kicki var med. Den förra hyresgästen tyckte att jag skulle städa efter honom eftersom jag fick tillgång till lägenheten 2 dgr tidigare. Så oförskämt, hur kan man vilja att andra ska städa "skiten" efter sig?!

Det var så smutsigt, inte ens torkat ur kylskåpet så jag ringde upp honom och var jättearg. Ska bli intressant imorgon när vi kommer dit och se om han städat.

Träffade även Pernilla Wahlgren på galan, vilken ödmjuk och go person!!!!!

Ska sätta in ett foto på henne och min mamma som var jätteglad för att hon fick prata med henne.

En stor kram till er alla!
från en trött
Anne Mari

Ingen höjdardag

Publicerad 2010-10-20 21:06:10 i Allmänt,

Idag har jag känt mig riktigt nere trots allt positivt som hände igår. Fick ju lägenheten såld, fick även tfn-samtal om att jag vunnit en resa till Rosa Bandet galan 28 oktober i Göteborg med resa och hotell. Jag var jätteglad och det är jag ju fortfarande. Men idag har cancern gjort sig påmind igen.

Det är tungt att komma till sjukhuset och genomgå undersökningar, allt kommer upp igen. När man ligger där utlämnad i datortomografin, hålla andan, andas igen osv. Vill inte vara med. Idag kändes det riktigt konstigt och obehagligt när jag fick kontrasten. Kände metallsmak och det kändes konstigt. Efter undersökningen mådde jag illa. Har aldrig tidigare reagerat så. Kan ju vara att jag fick ju medicin intravenöst i måndags, om det kan ha påverkat.

Nu ska jag försöka komma i säng tidigt, upp tidigt imorgon till SöS, onkologen och ta prover, Ekg mm.

Kram
Anne Mari

Ny datortomografi imorgon

Publicerad 2010-10-19 22:32:13 i Allmänt,

Imorgon ska jag iväg till KS för att göra en ny datortomografi på thorax och buk. Det ingår i studien. Sen blir det provtagning, Ekg, samtal mm på torsdag. Efter det är jag förhoppningsvis klar för studien som påbörjas i nästa vecka isåfall.

Känner alltid en oro inför undersökningar och speciellt nu efter allt strul med datortomografin så är jag orolig. Håll tummarna att mina metastaser inte har vuxit sen i augusti.

Igår fick jag skelettstärkande/uppbyggande läkemedel intravenöst (i dropp). Och idag har jag rejält ont i hela kroppen, känner mig frusen men det är tydligen vanligt några dagar efteråt. Ska få detta var 4:e vecka.

En stor kram
Anne Mari

Trött, trött, trött

Publicerad 2010-10-12 20:13:28 i Allmänt,

Nu har jag kört på alldeles för hårt. Är helt slut i kroppen, det värker och jag har inga krafter kvar. Det har varit många sjukhubesök, tandläkarbesök, var på Hus och Hemmässa i helgen, fikat, ätit lunch med vänner. Idag träffade jag min dotter, hon är på kurs och vi gick till en italiensk restaurang åt gott och pratade. Så mysigt. Det är inte ofta vi träffas så jag njuter av varje sekund.

Känner av en av mina metastaser i ryggen, den känns där hela tiden, vill inte det för då påmins jag om min sjukdom. Ont i magen som vanligt när jag rör på mig.

Nu har jag gnällt färdigt.

Var iväg igår till onkologen, goa Sofia F följde med mig trots att hon hade jobbat 3 nätter. Oj vad det värmde gott i hjärtat. Det är så bra att ha någon med sig på läkarbesöket, annars är det lätt att man missar det som sägs. VAr jättenervös, vill ju inte ha cytostastika i första taget.

Jag har "bara" metastaser i skelettet, det är positivt. Ska få ingå i en ny studie som jag hoppas väldigt mycket på. Drygt 60% får den riktiga medicinen resten placebo. Det är två läkemedel jag ska äta. Den ena antihormontabletten får jag i vilket fall som helst, det är standardbehandling. Men det nya läkemedlet ihop vet varken jag eller min läkare om jag får. Men däremot bidrar jag ju till forskningen, samt att jag får täta kontroller.

Är helt sjukskriven, känns konstigt men hoppas, hoppas jag ändå kan jobba någon dag emellanåt. Men just nu är jag totalt kraftlös.

Ha en härligt fortsättning på veckan!

Kram
Anne Mari

Söker Anne-Marie som kommenterat

Publicerad 2010-10-10 21:02:07 i Allmänt,

Söker en av mina läsare som kommenterat min blogg i september Anne-Marie. Hittar inte din e-mail adress. Skulle gå in och skriva till dig men får inte fram mailadressen. Du får gärna skicka den till mig. Hoppas allt är bra med dig.

Imorgon ska jag till läkaren, onkologen, för att få svar på mina undersökningar, prover och få reda på vilken behandling jag ska få.  Är för första gången riktigt orolig, vill inte ha cytostatika utan vill få ingå i studien. Håll tummarna att jag får det svaret.

Önskar er alla en riktigt härlig vecka!

Kram
Anne Mari

Mitt blogginlägg för Kontanten och Rosa Bandet

Publicerad 2010-10-07 15:21:28 i Allmänt,

På http://www.kontanten.se   kan ni läsa mitt blogginlägg om bröstcancer samt andras bloggares inlägg i kampen mot bröstcancer.
Hämta app_full_...jpeg (120,0 kB)

Kontanten (uttagsautomater) och Rosa Bandet har ett samarbete där Kontanten skänker pengar för varje uttag som görs.
Idag finns mitt blogginlägg på Kontantens uttagsautomater samt i Facebook.Gå gärna in och läs den. Känns angeläget att få dela med mig av mina erfarenheter.
Kram
Anne Mari

Klara mer än man tror

Publicerad 2010-10-07 14:52:38 i Allmänt,

Jag är fascinerad av hur jag hanterar svårigheter idag jämfört med innan jag blev sjuk. Nu är jag mycket lugnare, stressar inte upp mig utan har tillit till att det i slutändan blir bra. Lägger min energi på annat istället. Nu är det ju inte sagt att jag inte blir irriterad, arg eller ledsen men tillfällena är mycket få då det får slå rot i  mig.

Har ju lidit av tandvårdsrädsla sen jag var 10 år, den har varit så utpräglad att jag till och med vänt i dörren hos tandläkaren. Men nu har jag äntligen fått en tandläkare som fått mig att övervinna rädslan, med lite hjälp av mig själv också. I förrgår var jag iväg och skulle rotfylla en tand, gick förbi min arbetsplats först för att få stöttning av mina underbara arbetskamrater och chefen. Med hjälp av dom och att min chef följde med mig till väntrummet så klarade jag av det.

Malin Berghagen har också en liten del i det, fast det vet hon inte. Jag använde mig av yoga-andningen som hon lärde oss i Järvsö i våras. Jag andades och fokuserade på något helt annat. Och helt otroligt, jag fixade det. Och idag var jag återigen iväg och lagade två tänder, den här gången gick jag direkt till väntrummet för att gå via avdelningen när jag gick hem. Återigen använde jag mig av yoga-andningen och fokusering på annat. Då ska ni veta att tidigare när jag väl kommit i tandläkarstolen har svetten runnit och hjärtslagen snabba.

Sen har jag ju min goa tandläkare Katja som ger bedövning så otroligt skickligt. Samt hennes lugn, ja  atmosfären  i rummet är lugn och ro.

Åh, idag saknar jag mina barn Jennie och NIclas som är i Hälsingland och mina goa barnbarn och svärsonen Peter.

Det är nog för att det regnar och blåser. Nu skulle jag vilja ha familjen samlad, tända ljus, äta gott och bara njuta av gemenskapen.

Ha en härlig fortsättning på dan!
Kram
Anne Mari


Uppdatering

Publicerad 2010-10-04 21:39:01 i Allmänt,

Det var drygt 2 veckor sen jag skrev sist. Har hänt en del, datorn har krånglat, har behövt komma till ro inombords, har varit i Göteborg och blivit ompysslad.

Min älskade vän Jill och hennes Gerry bjöd ner mig till Göteborg över förra helgen. De skickade tågbiljetter och Jill mötte upp mig i Göteborgs station. Många goa kramar och en del tårar. Blev så ompysslad, bara vara, härliga samtal, fick lite ångest en av dagarna men det hör ju till livet det också just nu. Den ångesten försvann lika snabbt som den kom, har verkligen lärt mig att tackla ångesten. Kan t.o.m vila på dagarna och det är värt mycket när man är trött.

Har gjort en datortomografi som inte visade på några metastaser eller förändringar i hjärna, lungor eller levern. Däremot hittades en till metastas lite högre upp på kotorna. Men min läkare säger att det är bra att det håller sig till skelettet för då är det bra prognos att hålla det i schack. Har ju tänkt leva tills jag blir 95 år så min läkare får det tufft.

Mycket positivt mitt i allt händer just nu, har fått en hyreslägenhet fr.o.m 1 november! Äntligen kan jag bli av med skulderna! och kunna unna mig något. Framförallt inte behöva vara lika orolig för att inte maten räcker ända fram till lönen/sjukpenningen.

Imorgon blir det sjukhustandläkaren, rotfyllning. Jag som har tandläkarskräck men i och med det jag gått igenom så tänker jag fixa det är också. Undrar var man får styrka ifrån?

Och på måndag får jag besked om vad som händer i behandlingsväg. Som det ser ut nu så ska jag slippa cytostatika och få ta tabletter istället. Ingå i en forskningstudie.

Det är tungt, det gör ont i mig de gånger jag påminns om att jag faktiskt är sjuk, att jag har cancer. Då tar jag djupa andetag och försöker fokusera på något positivt istället. Annars skulle jag aldrig klara av det här.

En stor kram!
Anne Mari

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela