annemarili

"Gårdagen kan du inte förändra Morgondagen vet du inget om Men Dagen idag är din" Ett motto som jag försöker leva efter. Är mamma, mormor och sjuksköterska som nyligen drabbats av bröstcancer. Försöker skriva ner mina tankar, mina erfarenheter under resans gång.

Uppdatering

Publicerad 2012-03-07 11:17:31 i Allmänt,

Hej på er som går in och läser min blogg. Tyvärr så har jag inte varit aktiv på länge på bloggen men ska skriva lite då och då.

Hösten -10 fick jag gå med i en forskningsstudie då jag fick metastaser i skelettet. Det var en studie där man lottades om man fick medicinen eller placebo. Med tanke på hur jobbigt det var hela förra året så fick jag nog medicinen. Datortomografikontroller var 6:e vecka och läkarbesök. Har nog aldrig mått så dåligt som jag gjorde under tiden jag var med i studien. Fick avsluta den i februari i år då jag fått spridning till buken. Kräktes, hade ont, var trött, tappade helt matlusten, fick blodtransfusionen 3 ggr under loppet av 2 månader, lunginflammation, utslag mm. Det är en av orsakerna till att jag inte var så aktiv på bloggen, orkade bara inte.

Har fått tillbaka matlusten, har knappt kräkts något och mår mycket bättre sen jag slutade med forskningsmedicinen.

Men, men tyvärr så får jag cytostatika igen, en gång i veckan i 3 veckor och sen 1 veckas uppehåll. Har fått 3 ggr nu och börjat tappa håret igen!!!! Det är det jobbigaste. Men den här gången  har jag köpt en peruk av äkta hår och vilken skillnad. Känns inte att jag har peruk, har fortfarande hår kvar på huvudet då jag klippte det kort . Så än så länge har jag två frisyrer, en ljus halvlång och en kort mörk. Valde den ljusa peruken då jag ser ut som jag gjorde innan jag blev sjuk och trivdes med ljust hår.

Men den var mycket dyrare och tack vare några vänner så lyckades jag få ihop mellanskillnaden mellan landstingets bidrag och vad peruken kostade.

Har återigen fått picc-line, vill inte ha port-a-cath trots att jag inte kan bada med picc-linen.

Morgnarna är absolut värst, ångesten finns där från det jag vaknar och ett par timmar framåt. Det är sååååå jobbigt att veta att jag inte kan bli frisk från cancern men försöker ta vara på varje dag.  Vill leva!

Tack för allt stöd jag får från er alla!

Kram
Anne Mari

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela