annemarili

"Gårdagen kan du inte förändra Morgondagen vet du inget om Men Dagen idag är din" Ett motto som jag försöker leva efter. Är mamma, mormor och sjuksköterska som nyligen drabbats av bröstcancer. Försöker skriva ner mina tankar, mina erfarenheter under resans gång.

Ny vecka, nya dagar att fylla med positiva tankar.

Publicerad 2012-11-26 12:53:57 i Allmänt,

Hej!
 
Var på Ikea i fredags med Kicki, det var ovanligt lite folk, kanske för att vi var där på förmiddan. Det var skönt att strosa runt i lugn och ro och inte jäkta. Köpte ett badlakan till Joel, min brorsson som fyller år idag. Lördagen var en vilodag, det tar på krafterna att åka iväg men det var det värt. 
 
Igår var jag till min bror och svägerska och firade Joel. God mat och gott sällskap det gjorde mig väldigt gott. Somnade tidigt igår kväll så det var inte så jobbigt att kliva upp kl 06 imorse. Kl 07.15 var taxin här, skulle vara på SöS vid 8-tiden och träffa forskningssjuksköterskan. Vi gick igenom alla papper som ska läsas igenom och skrivas under innan man kan vara med i studien. Sen ska jag göra massor med undersökningar, bl a skelett-scint, datortomografi, PET-undersökning (en ny sorts röntgen som visar kroppen i 3D, punktionsprov från en av tumörerna, blodprover, Ekg mm. Så det gäller att man får godkänt på allt så jag får vara med i studien. Men i vilket fall som helst så ska jag få Xeloda, cytostatika i tabletter, så den blir jag inte utan. 
 
Känner mig glad idag, kom ju upp tidigt så jag hann aldrig hamna i ångestens klor då det flöt på i ett från det jag vaknade. 
 
Önskar er alla en härlig vecka!
 
Kramar
Anne Mari

Allt är inte bara negativa besked!

Publicerad 2012-11-22 23:16:06 i Allmänt,

Hej!
 
Fick besked att det inte finns några tumörer i hjärnan!!!!!!! Så skönt. Däremot syntes det påverkan av cancern på skallbenet men vad gör det.
 
Är så glad att äntligen få lite positiva besked. 
 
Ska ev få vara med i en ny studie, ska träffa forskningssköterskan på måndag, min onkolog och sen blir det massor med undersökningar och prover. Tvekar inte en sekund att vara med. Då blir man ju iallafall sedd och undersökt regelbundet. 
 
Om 2 veckor kommer Niclas och ska tömma deras lgh i Hälsingland och magasinera möblerna. Ska försöka få råd att åka dit så jag får krama han lite. För i jul kommer ingen av killarna hem, Anton i Thailand och Niclas i Oslo. Men jag får fira den underbara julen hos dottern, ,svärsonen, barnbarnen mfl. Brukar alltid vara mycket trevligt. 
 
Det är tungt att leva singel, att inte kunna krypa i en famn när man behöver osv. Men det är bara att finna sig i det .Får ju kramas med barn och barnbarn. 
 
Är det någon som man rekommendera flera bloggar som berättar om att leva med spridd cancer? Lämna gärna förslag. Känner att det behövs. För vi är många, många fler än alla tror. 
 
Solen beslöt ju sig för att inte synas idag, hoppas den tar sitt förnuft tilfånga och dyker upp imorgon  Kicki och jag ska bege oss till IKEA och strosa runt  Tur att jag har färdtjänsten. 
 
En stor, stor, stor varm kram!
Anne Mari

Länkar igen

Publicerad 2012-11-18 13:43:20 i Allmänt,

Upptäckte nu att länkarna jag fick hjälp med att lägga in inte finns under länkar!!!! Det går troll i att lägga in länkar för mig. Gör ett försök igen, måste ha glömt att spara dom när jag la in dom. Typiskt mig.
 
Kram!

Söndag

Publicerad 2012-11-18 13:38:08 i Allmänt,

Hej!
 
Återigen en novemberdag utan sol. Tänk vad mycket det gör när solen skiner, allt känns mycket lättare och glädjen  återkommer. Det är bara att hoppas att solen gör ett besök imorgon. 
 
Upptäckte idag att ryckningarna under höger öga försvunnit. Hoppas, hoppas att det är cytostatikan som jag fått som gav den biverkan. Läste på ett forum att det var flera som hade fått ryckningar av cytostatikan som kommer från idegranen. Min onkolog tror att ryckningarna beror på att kroppen helt enkelt är slutkörd av alla behandlingar. Det är egentligen märkligt hur mycket kroppen tål. Cytostatika under flera år, antidepressiva, smärtstillande tabletter samt all oro och ångest. 
 
Imorgon bär det iväg på en datortomografiundersökning av hjärnan och förhoppningsvis så var det biverkan av cytostatikan, är inte lika orolig längre. 
 
Vad fort tiden ändå går, för 1 vecka sedan var jag hos min bror och svägerska och blev ompysslad under helgen, det gjorde mig så gott. Men oj så trött jag var eferåt, det finns inte mycket energi kvar i den här kroppen. Men skam den som ger sig. Har ju haft uppehåll snart i 2 veckor med cytostatikan och det märks. Förhoppningsvis så blir jag inte lika trött av det cytostatika jag ska få igen. Får ju besked på tisdag vilken behandling det blir. 
 
Hoppas vi alla får ta del av solen i veckan!
 
Kram
Anne Mari

Tråkiga besked

Publicerad 2012-11-16 12:41:40 i Allmänt,

Hej!
 
Var till onkologen igår och fick tråkiga besked. Mina metastaser växer, hur pass mycket vill min onkolog säga när han jämfört bilderna med de förra. Han vill se förändringarna själv och inte bara utgå från svaret. Har haft tur som har haft samma onkolog i snart 4 år, det ger mig en sån trygghet med hans svar och behandling.
 
Mitt i allt elände så något positivt, man får ta vara på det lilla. Min cancer svarar bra på behandlingar jag får, tyvärr så är ju cancern så listig så den efter en tid blir resistens och då får man byta cytostatikan. Ska få besked på tisdag om jag ska få tabletter eller cytostatika i dropp. 
 
Idag åkte jag iväg till Sabbatsbergs sjukhus för att röntga hjärnan, har ju fått ryckningar under höger öga . Men, då jag kommer dit får jag besked att en av sjuksköterskorna blivit akut sjuk och undersökningen är inställd. Det är ju sanslöst att det står och faller med en person! Då har neddragningarna inom sjukvården gått för långt. Så nu blir det en väntan igen till på måndag morgon..
 
Tack för eran omtanke, det värmer så gott för livet är inte lätt just nu. Känner mig som om jag finner mig i ett ingemansland, blir jag tillräckligt bra så jag kan börja jobba igen? Hur mycket kan jag planera för framtiden? Hur länge till ska jag orka bo kvar i Stockholm, betala dyr hyra för 3 rok som är alldeles för stort för mig. Sjukskrivningen/ cancern har ju bidragit till att jag fått skulder så jag kan ju inte byta min lägenhet. Vill så gärna flytta till Hälsingland så jag har närhet till min dotter, barnbarn och vänner. Sönerna har ju flyttat, äldsta sonen till Oslo tillsammans med flickvännen och där fick dom jobb i stort sett direkt, tog några veckor.  Skönt att dom tog det beslutet istället för att gå här i Sverige och inte han något jobb. Nu kan dom planera för sin framtid. 
 
Önskar er alla en riktigt härlig helg!
 
Kram
Anne Mari

Dags för röntgen

Publicerad 2012-11-06 07:49:21 i Allmänt,

Har sovit så där inatt, alltid lika orolig innan jag ska göra en ny röntgenundersökning. Var jätteledsen igår kväll, det är inte ofta jag gråter, skulle nog behöva göra det oftare. Ringde min lillebror och det gjorde mig gott att få gråta och prata. Han är coach och KBT-terapeut och det märks, han är så himla duktig. 
 
Det är så mycket som rörs upp inom mig när jag ska göra en undersökning, att jag är sjuk kommer så starkt över mig. 
 
Tack för erat stöd inför undersökningen, ska ta det med mig nu när jag ska åka. 
 
Har fått tips på hur jag ska lägga in länkarna till andra bloggar så ikväll ska jag ta tag i det. 
 
 
Kramar 
Anne Mari

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela