annemarili

"Gårdagen kan du inte förändra Morgondagen vet du inget om Men Dagen idag är din" Ett motto som jag försöker leva efter. Är mamma, mormor och sjuksköterska som nyligen drabbats av bröstcancer. Försöker skriva ner mina tankar, mina erfarenheter under resans gång.

Upp och ner dag

Publicerad 2009-04-02 10:24:34 i Allmänt,

Idag är en riktigt upp och ner dag. Har ju så mycket att vara tacksam över men är mest ledsen. Är så trött på att vara på "andra sidan" livet. Behöver mer än någonsin skaffa struktur i min tillvaro, vet inte varför det tar emot så fort jag ska göra det.

Vaknade inatt flera ggr av att jag är förkyld, ont i halsen men som tur är så har jag ingen feber. Ska ju få min tredje cytostatikakur på tisdag så det gäller att jag är frisk tills dess.

Kanske är det så att jag sakta men säkert börjar inse att jag faktiskt är sjuk?! Kanske är det dags att ta ett riktigt samtal med läkaren och få mera information om min bröstcancer. Har ju värjt mig hela tiden, tagit en liten bit i taget. Det hjälper inte just nu att jag är sjuksköterska, vill inte veta statistik osv. Det gör mig bara deprimerad att se alla som fått återfall efter ett par år. Behöver få mera information om alla de som klarat sig utan återfall.

Ingen sol idag, det hade jag verkligen behövt, eller vi alla.

Idag börjar min goa älskade vän Ewa sin cytostatikabehandling, hon fick besked igår. Så här går det undan, hon ska få behandlingar under tre dagar. Här kan man verkligen se hur det skiljer i vård i Sverige. Hon har 7 mil enkelresa till sjukhuset, hon får inte ligga kvar på sjukhuset under dessa tre dagar utan får åka emellan, 14 mil /dag och fått cytostatikabehandling. För mig förefaller det inte humant, och sen är hon ensamboende också. Så nog skiljer sig vården avsevärt var i landet vi bor.

Så sänd en tanke till Ewa så hon får nya krafter och positivitet i sina behandlingar. Hon är värd detta och mycket, mycket mera. En underbar människa som alltid serr till andras bästa. Men glömmer bort sig själv.

Vill påminna om en jättebra hemsida om cancer och livet;  www.clife.se    samt även en bra hemsida som jag hittade för de som har  lungcancer;  www.stodet.se

Önskar er alla en riktigt härlig dag!
Kram
Anne Mari


Kommentarer

Postat av: Ingela Falck

Publicerad 2009-04-03 08:22:23

Vi ska klara detta! Tror på tankens läkande kraft. Och att det bildas postitiva hormoner i kroppen om jag försöker att må bra o se framåt m tillförsikt. Man får känna sig dyster, men låt inte tankarna stanna, släng iväg dem igen och låt en gladare tanke komma in o stanna en längre stund. På min skogspromenad igår hittade jag de första vitsipporna som kämpade sig upp i solskenet. Vi ska också hålla huvudet i solskenet!

På tisd får jag också min cytostatikabehandling känner stor oro då jag mådde....sist. och man ska ta prov o avgöra om jag är färdigbehandlad.Men på torsd kommer sonen hem efter har varit i USA ett halvår. Så härligt det ska bli att få krama honom igen!

Kram till er alla medsystrar!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela